Amenajari Interioare

Amenajari interioare. Cele mai noi idei de amenajari interioare si design interior pentru noua ta casa

Amenajare casa din lemn masiv

Casele din lemn sunt construite, atat pentru a fi folosite ca resedinta permanenta, dar mai ales pentru resedintele temporare. Cea din urma destinatie, adica casele de vacanta, cabanele sunt in mare parte total diferite fata de o resedinta permanenta fie sunt din lemn sau alt material. In general proiectantii urmaresc sa incadreze o cladire cat mai bine in peisaj si folosesc doar lemn masiv si piatra. Astfel materialele folosite la constructia unei cabane,  vor influenta foarte mult decorul in interiorul acesteia . Orice abatere de la linia naturala, poate ,, strica’’ interiorul unei Case lemn rotund. Avem doua categorii de case de vacanta din lemn masiv.
E vorba de case din lemn rotund si varianta clasica. Fiecare interior trebuie aranjat, combinat diferit. Caracteristicile sau mai degraba defectele materialului lemnos trebuie exploatate, acestea putand da un plus interiorului. Lemnul este unic, ceea ce ne permite un design de interior unic incepand cu scara interioara si terminand cu patul din dormitor, spre deosebire de interioarele din casele obisnuite, pentru care gasim din plin mobilier gata facut. Pentru o cabana din lemn rotund va trebui sa ,, inventam ‘’ anumite elemente, evident o mare parte din corpurile de mobilier se gasesc oricand de cumparat.
 Insa de foarte multe ori mesterii populari care fac aceste obiecte uneori din exces de zel, trec de anumite bariere, transformand lucruri frumoase in obiecte de neutilizat intr-o casa cu tendinte rustice. Culoarea, caci despre ea este vorba nu este ceva care trebuie adaugat unui interior de lemn, la fel cand vine vorba de gresie si faianta. Piatra, lemnul si pe alocuri fierul forjat, acestea sunt cele trei elemente din combinatie. Cum le folosim si unde, acesta e un aspect care face diferenta intre un proiect reusit sau nu.
Practic lemnul este un material ,, viu’’, lucreaza atata timp cat exista, de aceea se recomanda ca imbinarile sa fie realizate tot cu lemn, adica fara cuie de fier ci doar din lemn. Acest lucru va conferi si o durabilitate mai buna produsului. Elementele de interior: usile, pardoseaua,  treptele mobilierul este indicat sa fie facute din stejar. Acesta daca este lucrat bine poate dainui si sute de ani, cum spuneam si mai sus fara vopsele, lemnul trebuie doar tratat, poate un pic nuantat dar nu vopsit.
Cat priveste stric elementele de decor acestea sunt simplu de realizat si evidentiat, lemnul in starea lui naturala va avea tot timpul ceva de oferit la capitolul decor. Ceea ce unii finiseaza, altii evidentiaza si astfel iau nastere interioare de vis. Din pacate exista si unele dezavantaje.E greu sa reproduci doua interioare, materia prima este unica, astfel ca elementele de decor de cele mai multe ori vor fi diferite.
Reclame

2 răspunsuri la „Amenajare casa din lemn masiv

  1. MIrcea august 15, 2013 la 12:20 pm

    Design-ul si amenajarea unei case din lemn trebuie facuta cu mare grija, pentru a avea un aspect placut pentru oricine trece pragul casei.

  2. Mihai august 27, 2013 la 7:40 am

    Amenajarea unei astfel de case fie ea de vacanta sau permanenta, se face in concordanta cu aspectul, materialul de constructie si de dispozitia proprietarului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: