Amenajari Interioare

Amenajari interioare. Cele mai noi idei de amenajari interioare si design interior pentru noua ta casa

Amenajarea mansardei

Mansarda poate să reprezinte fie cea mai atractivă parte a unei case, dar și coșmarul oricui. O mansardă neamenajată este o sursă continuă de probleme, praf și, inevitabil, devine un spațiu de depozitare pentru toate lucrurile cărora nu ne găsim loc în restul casei.

Mansardele amenajate și mobilate pot fi orice: camere de relaxare, birouri sau chiar dormitoare. Posibilitățile sunt nenumărate și singurele variabile, pe lângă preferințele personale, sunt: înălțimea camerei, instalațiile electrice și sanitare deja existente, geamurile sau terasele. Instalațiile electrice și sanitare au un rol evident în amenajarea mansardei: în funcție de amplasarea lor trebuie să ne orientăm. Foarte importante sunt și ferestrele care sunt în primul rând o sursa importantă de lumină naturală, însă trebuie luată în considerare și necesitatea ventilației și a dezumidificării, deoarece umezeala afectează inevitabil ultimul etaj al unei clădiri. Tot din acest motiv, trebuie să ținem cont de izolarea termică a încăperii. Este recomandat să fie întăi îmbrăcat tavanul în vată minerală, apoi cu polistiren și plăci de gips-carton. Se face îmbrăcarea în jurul grinzilor. Pentru a avea un efect estetic puternic, acestea se baituiesc și apoi se vopsesc într-o nuanță mai închisă decât pereții.

Pentru pardoseală, cea mai bună variantă este lemnul. Fie în varianta modernă, parchet stratificat sau laminat, fie o dușumea mai tradițională din lemn masiv rașchetat și lăcuit. Pardoseala se va înveli în vată minerală anterior montării parchetului sau a dușumelei.

Ferestrele sunt un element decorativ esențial. Amplasarea unor ferestre mici ca dimensiune pe tavan, ar putea sa schimbe radical aspectul întregii încăperi, oferindu-i astfel un aer de intimitate și căldură. Dimensiunea acestora diferă în funcție de panta acoperișului. Pentru a putea fi instalate ferestre, panta acoperișului ar trebui să fie cuprisă între 15 și 90°. Pentru pantele mici, se recomandă ferestre cu înălțimi mai mari, în timp ce pentru pantele mari, se utilizează ferestrele cu dimensiuni mai reduse.

În cazul în care optați pentru dormitor, este recomandat să folosiți un pat jos pentru a nu lua din înălțimea camerei. Pe peretele din fața patului, aș alege rafturi suspendate și un televizor, dacă sunteți adeptul dimineților de week-end târzii. Pe un perete adiacent, aș folosi o măsuță de machiaj, în funcție de nevoi și de preferințe. Pentru iluminare se recomandă aplice și nu lustre, în primul rând pentru că lustrele ar fi foarte greu de montat și mai este problema instalației electrice. Pe lângă asta, ele ar putea să reducă vizual din înălțimea camerei.

În cazul unui birou, se poate opta pentru orice tip de mobilier, în funcție de dimensiunile mansardei, însă pentru a beneficia de lumina naturală, cea mai importantă este locația unde se așează biroul. Este de preferat să aibă deasupra o fereastră prin care lumina să cadă direct pe spațiul de lucru.

Utilizarea mansardei se poate modifica oricând, în funcție de nevoia pe care o aveți. Cel mai important este ca aceasta să fie construită cu o aprobare primită în urma unui studiu tehnic de rezistență al clădirii și să fie folosite materiale de construcție optime și de calitate. Până la urmă, chit că este vorba de un dormitor, birou sau cameră de relaxare, important este să te simți confortabil și în siguranță atunci când petreci timpul acolo.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: