Amenajari Interioare

Amenajari interioare. Cele mai noi idei de amenajari interioare si design interior pentru noua ta casa

Mobila Timisoara

Designul interior de-a lungul vremii

Oamenii inca din cele mai vechi timpuri au incercat sa aduca un plus locului in care vietuiau. Fie ca vorbim de locuintele de acum cateva mii sau sute de ani sau cele din prezent, dintotdeauna s-au urmarit aceleasi lucruri; confort si ambient placut. Evident nu putem compara situatiile, insa putem spune ca design de interior s-a facut mai tot timpul. In perioada cand tehnologia era inexistenta, informatia si schimbul de informatie nu ajungeau peste tot. In aceasta perioada designul de interior a fost specific unor zone.

Si in zilele noastre putem vorbi de acele amprente, daca e vorba de culori, acestea inca sunt particulare in anumite zone. Dar si la capitolul mobila exista particularitati, unele branduri desi au disparut fizic, exista persoane care apreciaza de exemplu mobila facuta la Arad pentru export. In trecut mobilierul era catalogat dupa material si zona, astfel erau cateva zone care erau apreciale, de exemplu : mobila Timisoara, mobila Sighet.

In acea perioada totul era limitat din punct de vedere al designului, liniile in design presupuneau ceva standard. Locatia se plia pe mobilier si nu invers. In zilele noastre designul a capatat alte forme, orice poate fi modificat, orice este posibil. Insa de foarte multe ori se trece de acea bariera invizibila numita ,, bun gust’’, iar ceea ce ieri ni se parea fantastic, astazi pare un design oribil.

Care este limita in design ?

Probabil multe persoane ar spune: ,, fara limite ‘’…probabil, dar in timp cu siguranta vorbim de limite. Una din limite este culoarea, cand vorbim de culoare automat in mintea noastra apare o insiruire pestrita. Pentriu o combinatie reusita  a designului avem nevoie de limite. In general un interior reusit inseamna 1-2 culori de baza si cateva nuante. Evident sunt multe aspecte care vor conta in alegere, dar in toate situatiile, exagerarea la capitolul culori va dauna. De asemenea ,, rezistenta’’ in timp a unui design tine de culoare, un design clasic va fi vesnic interesant si de efect.

Tendintele confirma la fiecare pas aceste lucruri, tot ceea ce este retro, clasic revine permanent, incepand de la obiecte decorative, stiluri, culoare. Nu e doar ceva de moment, in general aceste cliseie ,, renascute’’ sunt permanent resuscitate. Astfel se reinterpreteaza permanent acelasi lucru vazut prin ochii altui designer.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: