Amenajari Interioare

Amenajari interioare. Cele mai noi idei de amenajari interioare si design interior pentru noua ta casa

Polistiren expandat sau polistiren extrudat? Care este cel mai bun?

polistirenMajoritatea locuintelor moderne sunt izolate cu polistiren expandat. Este o solutie cat se poate de eficienta din punct de vedere al izolarii fonice si termice, chiar daca nu contribuie la rezistenta structurala a cladirii. Partea buna este ca nu contribuie nici negativ la aceasta rezistenta, asadar, sste o solutie extrem de echilibrata.

In momentul izolarii cu polistiren expandat trebuie sa se respecte anumite recomandari:

  • Polistirenul sa aiba o densitate de minim 15 kg/mc.
  • Sa aiba o rezistenta la compresiune cat mai mare;
  • Sa reziste la diverse socuri mecanice, cum ar fi grindina, vantul si diversele lovituri.
  • Sa se tina cont daca este destinat interiorului sau exteriorului. Pentru exterior, spre exemplu, rezistenta la compresiune trebuie sa fie de minim 70kPa.

Polistirenul expandat vine la pachet cu o serie de beneficii si cu mai multe optiuni, inclusiv cea de polistiren grafitat. Cel din urma este imbogatit cu praf de grafit si are o serie de proprietati in plus, ceea ce il recomanda. Pentru o calitate superioara, este bine sa se mizeze pe polistiren grafitat Adeplast.

O alta solutie eficienta pentru izolare este cea a polistirenului extrudat. Foarte multa lume confunda cele doua tipuri de materiale, insa diferenta dintre ele este destul de mare, asadar, inainte de a se lua o decizie trebuie sa se faca o paralela.

Ce termosistem este mai bun? Cel din polistiren expandat sau cel din polistiren extrudat?

Cei de la http://www.cidconstruct.ro au facut o paralela si au gasit avantaje si dezavantaje pentru ambele tipuri de polistiren:

Polistirenul expandat

Este ideal pentru constructiile noi si poate sa fie folosit in diverse forme. Cea mai buna forma, care ofera un echilibru foarte bun intre calitate si pret, este cea de polistiren grafitat de 10 cm, insa in functie de necesitati, sunt o multime de variante. Atat polistirenul expandat simplu cat si cel grafitat pot sa aiba grosimi intre 1 si 20 de centimetri. Orice centimetru in plus micsoreaza din spatiu, daca izolarea se face la interior, insa poate sa fie un mare plus pentru confort.

Polistirenul expandat este un material stabil, cu proprietati foarte interesante. Daca nu se doreste o rezistenta fizica prea mare, este varianta perfecta.

Polistirenul Extrudat

Este foarte cunoscut pentru rezistenta sa foarte mare la factorii externi ai mediului. Pe langa faptul ca este rezistent, face fata mai bine si la temperaturile exterioare foarte mici. Daca se doreste izolarea unor pardoseli, spre exemplu, este solutia cea mai inteligenta. Pe langa rezistenta, exista si alte proprietati mai bune ale polistirenului extrudat, cum ar fi faptul ca este impermeabil si ca rezista cu brio la inghet/dezghet.

Este adevarat ca polistirenul extrudat pare a fi mai bun, insa pretul conteaza, iar pentru o izolare medie, varianta expandata este perfecta. Pretul polistirenului extrudat este cel putin dublu fata de cel al polistirenului expandat, asadar, este important sa se tina cont de fiecare detaliu la o astfel de achizitie si sa se mizeze intotdeauna pe un raport calitate/pret cat mai bun.

Salvează

Salvează

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: