Amenajari Interioare

Amenajari interioare. Cele mai noi idei de amenajari interioare si design interior pentru noua ta casa

Solutii moderne pentru termoizolatii. Care sunt cele mai bune variante?

polistiren expandat 10 cmTraim intr-o zona a lumii in care termoizolatiile sunt extrem de importante. Atat pe timp de iarna, cat si pe timp de vara, temperatura din interiorul cladirilor trebuie sa fie diferita de cea care se afla in fara lor, motiv pentru care pe langa materialele de constructii folosite pentru structura unei cladiri se folosesc si materiale precum polistiren expandat sau polistiren extrudat de 10 cm, care creaza un strat protector impotriva temperaturilor extreme.

Pe piata exista destul de multe tipuri de termoizolatii, conform celor de la cidconstruct.ro, unele dintre ele foarte interesante din punct de vedere al proprietatilor. Un furnizor materiale de constructii direct pe santier in Bucuresti, care este ancorat in aceasta lume, va putea oferi o serie de optiuni cat se poate de interesante.

Care sunt principalele tipuri de termoizolatie?

Polistirenul. Este un material extrem de popular pentru ca este foarte ieftin, se monteaza cu usurinta cu ajutorul unui adeziv pentru polistiren extrudat si este eficient. Exista doua variante de polistiren: expandat si extrudat (EPS si XPS). EPS-ul este folosit pentru exteriorul cladirilor, dar si pentru anumite parti din interior, in timp ce XPS-ul este o solutie ideala pentru mediile cu umezeala crescuta, cum ar fi fundatiile, soclurile sau terasele. Termoizolatia cu polistiren extrudat poate sa fie parte si din hidroizolatie si este preferata pentru pretul mic. Poate fi gasit polistiren extrudat la pret de distribuitor, care sa ii aduca un mare plus financiar beneficiarului.

Vata minerala. Vata minerala, desi ceva mai scumpa, este si ea foarte des folosita atunci cand vine vorba despre termoizolatia fatadelor, teraselor si acoperisurilor la casele de vcanta si nu numai. Este o solutie care asigura un transfer perfect al umiditatii din interiorul casei si ofera atat izolatie termica, cat si izolatie fonica foarte buna.

Spuma poliuretanica. Un alt material folosit adeseori pentru termoizolatie este spuma poliuretanica. Este un material cu proprietati superioare in comparatie cu vata minerala si cu polistirenul, insa are costuri mai mari. Se aplica intr-un strat subtire si ofera o termoizolatie foarte buna, o hidroizolatie excelenta si o izolatie fonica perfecta.

Celuloza. Lista cu materiale foarte bune pentru termoizolare continua cu celuloza, un material obtinut prin reciclarea hartiei. Coeficientul celulozei de transfer termic este foarte bun, fiind mai atractiv de cel al vatei minerale. Daca se aplica fara discontinuitati, poate sa aiba o performanta foarte mare. Dat fiind faptul ca este vorba despre un material reciclat, costul poate sa fie mai mare cu pana la 15-20%, insa avantajele vor fi si ele mai mari, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic in conditiile in care este un material prietenos cu natura.

Canepa. Aceasta planta minune poate sa fie folosita cu succes pentru izolarea acoperisurilor si a pardoselii. Se remarca prin capacitatea foarte buna de difuzie, care asigura un control bun al umiditatii. Canepa are si o alta proprietate foarte atractiva, in conditiile in care poate sa tina departe moliile si gandacii.

Vopseaua termoizolatoare. Ultimul material folosit pentru termoizolatie este vopseaua termoizolatoare care este perfecta pentru interior. Aceasta ajuta la incalzirea rapida pe timp de iarna si la evitarea supraincalzirii peretilor pe timp de iarna.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: