Amenajari Interioare

Amenajari interioare. Cele mai noi idei de amenajari interioare si design interior pentru noua ta casa

Alegerea mobilierului pentru copii, in funcție de varsta celor mici

mobila copiiPentru a se putea dezvolta armonios si frumos, un copil are nevoie de un mediu perfect, atat din punct de vedere psihic, cat si din punct de vedere fizic. Mai exact, acesta trebuie sa traiasca intr-o familie care se intelege bine, intr-o comunitate bine sudata si intr-un spatiu pe care sa si-l personalizeze si care sa ii ofere confort ori de cate are nevoie de el. Acest spatiu este, evident, camera lui.

Amenajarea camerei pentru copii nu este tocmai o joaca pentru copii, trebuind sa se tina cont de o multime de lucruri, incepand cu cantitatea de lumina si calitatea aerului si terminand cu paleta de culori si cu mobila.

Idei de dormitoare copii exista peste tot, insa alegerea unor piese de mobilier corecte trebuie sa se faca pe baza unor criterii solide. Conform celor de la kids-room.ro varsta este, fara doar si poate, unul dintre cele mai importante criterii.

Cum se alege mobila pentru copii in functie de varsta?

Se intelege de la sine faptul ca mobila copii trebuie sa fie realizata din materiale naturale, de buna calitate si sa tina cont de preferintele celui mic. Trecand peste aceste cerinte, in functie de varsta copilului, exista o serie de recomandari si reguli.

  • Daca are pana in 3 ani. Pentru bebelusi si copiii de pana in 3 ani, mobilierul trebuie sa fie gandit in asa fel incat sa nu fie periculos. Colturile dulapurilor si ale meselor trebuie sa fie rotunjite iar micile detalii, cum ar fi prizele, trebuie sa fie ascunse in elemente care sa nu prezinte niciun pericol.
  • Daca are 7 ani. O data ce copilul a implinit 7 ani, apare un element esential in dormitor: masa de studiu. Aceasta trebuie sa fie pozitionata in asa fel incat sa aiba lumina naturala, insa in acelasi timp sa lase spatiu pentru joaca si pentru relaxare.
  • Daca are peste 10 ani. De la 10 ani, copiii ar trebui sa aiba acces la diverse gadgeturi, chiar daca nu pentru perioade lungi de timp. Masa de lucru trebuie sa ofere suficient spatiu pentru laptop iar spatiile de depozitare trebuie sa fie suficient de incapatoare, pentru ca este varsta la care copiii incep sa experimenteze foarte multe lucruri si sa fie foarte dezorganizati. Nu trebuie sa lipseasca oglinzile, in conditiile in care 9-10 ani este varsta la care cel mic incepe sa tina cont de imaginea pe care o are.
  • Daca are peste 13 ani. Deja adolescent, copilul de peste 13 ani are nevoie de o veioza pentru a putea citi seara. Mobilierul nu mai trebuie sa fie sigur, neaparat, insa trebuie sa fie cat mai rezistent si cat mai usor de curatat. Cel mai probabil, piesele de mobilier folosite de un copil la 13 ani vor ramane in uz pana in momentul in care acesta va pleca de acasa.

Amenajarea camerei unui copil este grea, iar alegerea mobilierului este extrem de dificila, insa daca se respecta criteriile de siguranta si de calitate, rezultatele pot fi impresionante.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: