Amenajari Interioare

Amenajari interioare. Cele mai noi idei de amenajari interioare si design interior pentru noua ta casa

Cat de des si cum trebuie ingrijite plasele de tantari?

plaseFoarte multi oameni uita de plasele de tantari, lasandu-le sa isi faca treaba ani de zile fara a le curata. Din pacate, acestea acumuleaza cantitati mari de praf, deloc sanatos. De asemenea, timpul isi poate spune cuvantul iar garnitura etansare termopan se poate uza, facand loc exact tantarilor, mustelor si altor ganganii.

Cat de des trebuie curatate plasele de tantari?

Frecventa cu care trebuie sa fie curatate difera in functie de mai multe criterii: locul in care este construita locuinta, traficul din zona sau tipul de plase folosit.

Intr-un oras foarte aglomerat, frecventa de spalare a plaselor poate sa fie mai mare: o data pe luna, spre exemplu. In rest, este suficienta aspirarea sau stergerea cu o carpa umeda. In localitatile mai linistite, plasele se pot spala si mai rar.

Spalarea presupune scoaterea plaselor de tantari din balamale si trecerea printr-un jet de apa in cada. Daca sunt plase tantari tip rulou, atunci lucrurile sunt ceva mai complicate, in conditiile in care nu pot fi date jos. Totusi, aspiratorul face o treaba foarte buna.

Ce alte actiuni de ingrijire a plaselor de tantari trebuie facute?

Conform celor de la reparatiitermopane-pvc.ro, plasele de tantari sunt destul de rezistente si nu au nevoie de o ingrijire foarte intensa, in afara de aceasta spalare ocazionala. Totusi, pentru a putea fi functionale pe o perioada mai lunga de timp, acestea trebuie sa fie utilizate cu grija. Orice utilizator trebuie sa respecte cateva criterii:

  • Reglarea ocazionala. Cu timpul, anumite componente ale plaselor se uzeaza: balamalele, plasa propriu zisa, rama, etc. Acestea trebuie sa fie reglate si reparate, la nevoie. O data la doi ani este bine sa se faca lucrari de intretinere de catre o echipa de profesionisti.
  • Depozitarea pe timp de iarna. Indiferent ca este vorba despre plase fixe sau mobile, acestea este bine sa fie depozitate in interior pe timp de iarna. In felul acesta, durata de viata a plasei poate sa fie mult mai mare. Este adevarat ca din ce in ce mai multi producatori promit ca plasele pe care le fac rezista cu brio la ger, insa cel mai bine este sa se depoziteze.
  • Inchiderea si deschiderea plaselor cat mai rar. Atata vreme cat aerisirea se poate face cu plasele montate, este indicat ca inchiderea si deschiderea plaselor sa se faca cat mai rar. In felul acesta nu se vor uza balamalele si elementele de inchidere.
  • Protectia impotriva loviturilor si a vantului. Este recomandat, de asemenea, ca plasele de tantari sa nu fie uitate deschise si sa fie ferite de lovituri, chiar si atunci cand este vorba despre lovituri usoare. Acestea sunt foarte sensibile si pot fi afectate serios chiar si de vant.

Pentru a avea plase de tantari si insecte cat mai bune, este foarte important ca achizitia sa se faca cu gandul la rezistenta. Exista o multime de modele interesante, multe dintre ele gandite in asa fel incat sa reziste pentru multi ani. Chiar daca sunt mai costisitoare, este indicat sa se mizeze intotdeauna pe calitate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: